sobota 26. července 2014

Písek, Zvíkov, Hluboká

Kruci písek. Jenom Písek!
Výlet do Písku se povedl. Počasí přálo, AŽ MOC!. :) Ale prošli jsme si celé historické centrum. Co mě velmi zaujalo, tak byly sochy z písku "Písek za císaře pána", kde byly vystavěny sochy opravdu z písku, krom všem mocnářů a erbů a důležitých osob co se zasloužili o dobré jméno města Písku zde byl postaven i samotný císař pán. O tom proč, jak a co se můžete dočíst TADY.


Samozřejmě nechyběla zastávka u Píseckého divadla, kde bych si přála taky jednou zahrát a já doufám, že se to jednou podaří.


Na věž nás bohužel nepustili a to pro naši váhu. Ne, že bychom byli nějaké matrošky, to přece vůbec ne, nebo by naše váženost velmi vážila, to kdež. Nicméně počet návštěvníků (lezoucích k vrcholu) bylo omezen a my už jsme se nevešli. Snad příště. Každopádně jsme si prohlédli římskokatolický kostel Narození Panny Marie, který pochází ze 13. století. A právě ona, jižní věž je symbolem města. 


A protože po dlouhé procházce přišel hlad a nám vyhládlo, potřebovali jsme pořádný dlabanec. Rozhodli jsme se "nažrat" v místní středověké krčme. Pokud zavítáte do Písku, a jste trošku kontroverzní, rozhodně DOPORUČUJI.
A proč volím tak hrubou mluvu? Protože přesně takhle s vámi budou jednat "Tak co nádhero, už sis vybrala co budeš žrát?" Vstup je prý na vlastní nebezpečí. Středověká hudba, středověký prostor, středověká obsluha, středověká mluva a středověké VÝBORNÉ jídlo. (Na fotce jsem mírně v šoku, ale jinou jsme nepořídili). My jsme si vybrali z jídelníčku "Žrádlo pro početné skupiny - talíř zazobaného sedláka". Prý jsme na to nevypadali. A k pití jsem měla víno - sice no name, ale bylo dobré :) a bylo mi řečeno : "Budeš zase nachcaná.". Inu, je to něco jiného, ale pro tu zábavu to opravdu stálo a pět hvězdiček za pošmáknutí si.


Dále naše kroky mířili na hrad Zvíkov a následně na místní koupaliště, večer jsme strávili na muzikálu Noc na Karlštejně na Hluboké. Pěkná neděle to byla, jen co je pravda. *


 na fotkách nic moc vypadající Twisteđ

Žádné komentáře:

Okomentovat